Neváhej mi napsat a domluvit si termín první konzultace!

Moje zkušenosti s online akreditovanou školou koučů ICF

Milá čtenářko, vítám tě u dalšího článku, kde jsem ti slíbila, že se budu věnovat tématu výběru vhodného koučovacího výcviku, také s tebou budu sdílet celkovou investici, kterou jsem do CoachVille dala. Prosím neber to jako reklamu nebo cokoli, za co bych měla dostat honorář, je to opravdu autentické sdílení, jak probíhalo moje interní výběrové řízení pro výcvik a jak jsem byla spokojená. 

Ráda bych ti ještě připomněla, že tím, že se staneš (nebo ses možná už stala) mým pravidelným odběratelem, pro tebe budu mít pravidelné bonusy, jako například slevy na konzultace nebo další moje produkty. Vážím si toho, že si tu se mnou. 

Jak už víš z minulého článku, ke CoachVille (www.coachville.eu) jsem se dostala přes kamarádku z gymplu, která zde absolvovala svůj výcvik a začínala se živit koučováním. Zjistila jsem si veškeré informace o dostupných kurzech, našla si reference a rozhodla se, že jinam nechci, že tato škola je ta nejlepší volba, kterou mohu udělat a to hned ze dvou důvodů. Je velmi praktická, od prvního dne začínáš svou praxi a má dlouholetou tradici. Školu založil Thomas Leonard, který je otcem oboru koučování. Další skvělou informací je to, že české zastoupení školy je pod vedením Aleše Vrány, MCC, MBA, jednoho ze dvou koučů u nás v ČR, který má mezinárodní certifikaci MCC (master certified coach). Když jsem si dala všechny tyto informace dohromady, bylo jasné, že chci mít to nejlepší vzdělání v oboru. 

Přihlásila jsem se tedy k testu předpokladů, další dny mi volala Sára z Coachville, aby mi sdělila, že jsem předpokladům vyhověla a mohu nastoupit ke studiu. Když to teď píšu, tak mi dochází, že vlastně to byl další důvod, proč mě tato škola zaujala, měli test předpokladů, přišlo mi skvělé, že předtím, než budu investovat do tohoto vzdělání, si budu jistá, že je to ten správný směr. Další skvělou zprávou bylo (a tuším, že to také jinde v nabídce není), že mohu tréninky absolvovat několikrát, jednoduše zaplatím jednou, ale mohu se výcviků účastnit opakovaně, což je skvělé, protože na každém dalším tréninku mohu získat zkušenosti, kterým jsem dříve nebyla otevřená, protože jsem se učila základy a jednoduše nebyla kapacita. To vnímám jako skvělý benefit. 

Tuším, že v dubnu 2022 jsem již naskočila do výcviku a poznala prvních cca 20 kolegů. Jako první jsem procházela tréninkem život jako hra s Katkou a na to postupně navazovaly tréninky další už s Alešem. Celkem jsem prošla šesti tréninky během dvou let (základní koučovací dovednosti, metoda život jako hra 1, profesionální koučovací dovednosti, metoda život jako hra 2, mentor coaching, transformační koučování). Celková investice do těchto tréninků byla 215 000 Kč. Součástí těchto tréninků je i příprava na získání mezinárodní certifikace ACC, na kterou momentálně aspiruji. 

Tréninky byly vždy odpoledne 1x týdně, časová náročnost okolo 4 hodin. Dále bylo potřeba rozvíjet praxi, takže nám bylo každému doporučeno mít 3 – 5 lidí (dle své kapacity) na týdenní bázi a praktikovat s nimi informace získané v tréninku. Tím jsme si veškeré dovednosti dostávali pod kůži. Součástí byly pracovní listy pro lepší pochopení tématu a doprovodné poznámky (a že jich nebylo málo, Aleš sdílel na každém tréninku skvělé doprovodné informace), aplikace pro rozvoj – sdílení zkušeností s ostatními, poslouchání nahrávek koučování od Aleše a jeho velká podpora. Jedinou podmínkou bylo, být živě na 50 % trénincích, zbytek mohl být ze záznamu, avšak já jsem se snažila být v 90% živě, protože jsem v rámci živého setkání měla možnost praktikovat s dalšími kolegy a učit se rychleji a efektivněji. 

Na každý jeden trénink jsem se těšila jako malá holka, bylo mi s těmi lidmi dobře, dávalo mi to (a stále dává) obrovský smysl. Cítila jsem, že jsem tam správně. 

Během studia jsem získala mnohem více, než by mě vůbec napadlo. Naučila jsem se skvěle ovládat koučování (samozřejmě praxe dělá mistra a je neustále se co učit), naučila jsem se koučování prodat, abych měla více klientů a začala si vydělávat tím, co mě baví (součástí tréninků byla také rostoucí koučovací praxe a 101 koučovacích chyb). 

A jaký vnímám skvělý benefit celého procesu? Úžasná komunita koučů z celé ČR, kdy mi opravdu pár jedinců velmi blízko přirostlo k srdci. Aleš si zakládá i na živých offline setkání, takže se několikrát do roka scházíme, někdy na víkend, někdy jen na večeři nebo pivo a je to skvělé. Jak už možná víš, tak lidi, kterými se obklopujeme, na nás mají dopad (ať pozitivní nebo negativní) a já jsem šťastná, že mám po svém boku Aleše a další úžasné lidi. 

V dalším článku ti budu psát o práci s myslí, jak můžeme efektivně pracovat na našich cílech a jak si doslova za pár stovek můžeš posílit sebevědomí.

Zůstaň se mnou, a pokud máš nějaké otázky, napiš mi na Instagram (@tereza_pro_zeny).

S láskou, 

Terka

Na fotce je Aleš Vrána ICF Master Certified Coach, Founder and CEO CoachVille CZ & SK a Dave Buck
(Coach Dave Buck is an MBA, Master Certified Coach, and the CEO of CoachVille)

Chceš aby ti nic neuniklo?

Neváhej mi napsat a domluvit si termín první konzultace!

kontaktovat